Premijer zadovoljan dosadašnjim učinkom Vlade USK

PODIJELI

Članovi Vlade USK na današnjoj 76. sjednici usvojili su dva nacrta zakona: Nacrt Zakona o oružju i municiji i Prijedlog Zakona o uvjetima rada Kantonalne bolnice. Dali  su i mišljenje na nacrt zakona federalnog propisa. Premijer Husein Rošić zadovoljan je implementacijom i procentualnim dijelom učinka Vlade u 76.održanih sjednica.

Nacrtom Zakona o oružju i municiji  USK uskladiće se postojeći propisi sa međunarodnim aktima u pogledu načina nabavljanja, držanja i nošenja oružja, te utvrđivanja kazni za počinjene prekršaje.

Usvojen je i u skupštinsku proceduru upućen Prijedlog Zakona o uvjetima za rad Kantonalne bolnice. Bez ovog Zakona ne može se donijeti Pravilnik o određivanju opreme prostora kao ni proširenje dijapazona dijagnostičkih usluga. Dodatne napore  Vlada mora uložiti i i na rješavanju brojnih  propusta  kao što je nepostojanje rješenja za rad  Kantonalne bolnice u Bihaću.

Podržan je Prijedlog zaključka o usvajanju Elaborata o prerastanju Visoke zdravstvene škole u Fakultet zdravstvenih studija,  dok je vraćen Prijedlog odluke o verifikaciji  diploma medicinskih sestara-tehničara u periodu od 2013/2014.  do 2016/ 2017. godine i rješavanja statusa učenika u zanimanju zubni tehničar u Katoličkom školskom centru.

Dnevnim redom razmatran je i  Elaborat o opravdanosti osnivanja Srednje medicinske škole u sastavu Katoličkog školskog centra.

Podršku je danas dobio Program rada Spotskog saveza USK za ovu godinu, a između ostalog usvojene su i odluke koje definišu  kriterije za dodjelu boračkih stipendija  i dodjelu sredstava namijenjenih boračkim udruženjima. Iz tekuće rezerve Karate klubu Bihać odobreno je 3.000 KM za organizaciju Međunarodnog karate kupa   2017.

IZVORrtv usk
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here