Velike promjene u poznatom lancu brze hrane: McDonald’s mijenja ime?

PODIJELI

Jedan od najpoznatijih brendova na svijetu, američki lanac brze hrane McDonald’s, promijenit će ime.

Prije nego što počnete da paničite da će McDonald’s doživjeti potpunu transformaciju, promjena imena će se dogoditi samo u Kini, i to na papiru.

Ova kompanija će promijeniti svoje poslovno ime u Golden Arches (China) Co Ltd. Kako su naveli, ime restorana se neće nužno promijeniti, već je akcenat na promjeni na nivou biznisa zbog poslovne dozvole.

Ova promjena ima za cilj poboljšanje u prodaji u postojećim restoranima, kao i širenje prodajnih mjesta.

Američki lanac brze hrane donio je ovakvu odluku nakon dogovora ranije ove godine da McDonald’s proda većinu svog poslovanja u Kini i Hong Kongu. Novi biznis-plan podrazumijeva da se udvostruči broj prodajnih mjesta, to jest restorana u Kini, na 4.500 do 2022. godine. Oni su dodali i da još nije poznato kada će prvi posjetioci posjetiti McDonald’sove restorane pod “novim imenom”.

– Naše ime restorana će ostati isto, promjena je samo na nivou poslovne dozvole – rekla je portparolka Regina Hui, odbijajući da dalje komentira razlog za ove promjene.

McDonald’s u Kini i Hongkongu je sa 52 posto u vlasništvu CITIC-a, a 28 posto je u rukama Carlyle, tako da McDonald’s zapravo ima svega 20 posto udjela u cjelokupnom biznisu.

McDonald’s je nedavno objavio rezultate prodaje koji su bolji od očekivanih u SAD, a zabilježena je i snažna prodaja u Britaniji i Kini.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here