Halid Bešlić: Često sebi kažem “Idemo dalje, ali dokad”

PODIJELI

Legendarni pjevač Halid Bešlić vrele ljetne dane uglavnom provodi na planini Romaniji. A iz zavičaja odlazi samo kada ima koncerte.

Veliki pjevač kroz smijeh nam je otkrio da žali što je morao napustiti rodni kraj.
Čist zrak

– Bio sam sedam dana na moru, onda sam se vratio na Romaniju. Inače, više vremena provodim na planini nego na moru. Ugodim sebi, idem tamo gdje mi više odgovara. Na Romaniji provodim vrijeme sa porodicom, družimo se, razgovaramo, uživamo u prirodi i čistom zraku – govori nam Bešlić.

Dodaje da će krajem avgusta pjevati u Blacu s grupom “Legende”.

– Uglavnom radim vani, rijetko u našoj zemlji. Svugdje me publika voli, a najviše sam tražen u Hrvatskoj kada su u pitanju zemlje sa područja bivše Jugoslavije. Čak sam više tražen tamo nego u Bosni. Valjda vole moje pjesme, što mi, Bosanci, kažemo, sjedaju im. Nekad ne mogu da vjerujem da me toliko ljudi u Hrvatskoj voli i dolazi na moje koncerte – ističe legenda narodne muzike.

Bude trenutaka, priznaje nam, kada se zasiti i sve mu dodije, ali se brzo izvuče iz krize zahvaljujući vjernoj publici.
Nove numere

– Dese se takvi momenti, ali brzo to prevaziđem. Često sebi kažem: “Idemo dalje, ali dokad.” Inače, publika je moja najveća snaga, a posebno mi je drago što je čine sve generacije, od najmlađih do najstarijih – kaže Bešlić.

O novim pjesmama, ne razmišlja, jer mu je ovih dana, kako kaže, dosta borbe s visokim temperaturama.

– Po ovom vremenu ko o tome razmišlja… Nemoguće je planirati kada zvizdan udari u glavu. Samo mozak na pašu još ovih desetak dana, koliko najavljuju paklene vrućine, pa onda možemo razmišljati o poslu i novim numerama – ističe Bešlić.

Koncerti na otvorenom su prava stvar Halid Bešlić govori nam kako više voli nastupati na otvorenom nego u dvoranama.

– Najbolji koncerti su na otvorenom, oni na koje dođe po nekoliko hiljada ljudi. Uglavnnom su to varijante nastupa koje se rade po Bosni. Najbolje, ali i najjeftinije zabave su one na trgovima. Često tu varijantu primjenjuju poznate rok grupe i mogu vam reći da su takvi koncerti prava stvar – poručuje Bešlić..

(Izvor: Avaz.ba)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here