SKUPŠTINA USK: Bez podrške dnevnom redu današnjeg zasjedanja

PODIJELI

Predsjedavajući Skupštine Nijaz Hušić kazao je da je Bolnica problem svih građana USK te će njegov Klub SDA tražiti vanredno zasjedanje kako bi problem Bolnice bio riješen.

Dnevni red današnjeg zasjedanja Skupštine USK nije dobio potrebnu većinu što je pokazalo da u USK ne postoji parlamentarna većina. Za je glasalo 15 poslanika, 12 je bilo suzdržanih dok tri poslanika nisu prisutna na sjednici.

Dnevni red je pao zbog Kantonalne bolnice koja je danas očekivala zeleno svjetlo za kreditno u iznosu od 13 miliona maraka kojim bi se trebalo sanirati sadašnje stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Predsjedavajući Skupštine Nijaz Hušić kazao je da je Bolnica problem svih građana USK te će njegov Klub SDA tražiti vanredno zasjedanje kako bi problem Bolnice bio riješen.

Napomenimo i to da su se uoči početka sjednice Skupštine, ispred sale, okupili članovi Sindikata Kantonalne bolnice koji su na ovaj način pokušavli izvršiti pritisak na poslanike i tražili zeleno svjetlo za kreditno zaduženje Bolnice koja se guši u dugovima.

Skupštini se, uoči glasanja o dnevnom redu, obratio predsjednik Sindikata Elvir Hrustanović koji je ukazao na probleme sa kojima se susreće Bolnica. Kazao je, Bolnica je blokirana, nema sredstava za liječenje pacijenata, a uskoro neće biti ni ljekara jer masovno odlaze. Podršku Kantonalnoj bolnici dalo je i Udruženje RVI – paraplegičara USK.

U saopćenju za javnost pozivaju građane da se solidarišu sa zaposlenima te upućuju apel poslanicima da podrže prijedlog o kreditnom zaduženju Kantonalne bolnice kako ova ustanova ne bi bila dovedena u veću krizu.

(Izvor: Rtvusk.ba)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here