Izvještaj OC CZ općine Bosanska Krupa za period od 09.02. do 12.02.2018.

PODIJELI

– Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

09.02.u 07,20 sati Pištaline na putu R-402 saobraćajna nezgoda – sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 20,20 sati Bos.Krupa ul.Generala Mirsada Sedića narušavanje javnog reda mira naročito drskim ponašanjem,nepostupanjem po zahtjevu OSL i izazivanjem osjećaja ugroženosti lica da će napasti na njegov život i tijelo od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Prekršajna prijava na 1 lice.

10.02. u 01,55 sati Bos.Krupa ul.Stari grad narušavanje javnog reda mira fizičkim napadom od strane jednog lica na drugo lice.Lice lišeno slobode.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 16,40 sati Vranjska krivično djelo – nasilje u porodici od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

11.02. u 10,25 sati Podvran na putu M-14 saobraćajna nezoga – sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

– Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

– Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 188 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 11 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

– JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 08,00 do 15,00 sati povremeni prekidi u isporuci vode u ul.Prvomajska i Branilaca grada.Sanacija kvara na vodovodnoj mreži..

– Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih zastoja u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

– Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mjestimično zaleđenim i klizavim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -9 C , vlažnost zraka 86% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 99 cm (NV).

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here